• Fri fragt over 400,-
  • Hurtig levering 2-4 hverdage
  • 30 dages fortrydelsesret

Cocoon Ecoliving

Sæbebærerne

Disse bær vokser på  Sapindus Mukorossi træet. For foden af Himalaya bjergene vokser dette træ og bærene er 100 % økologiske og kan bruges både til at vasketøj i, vaske op i, til rengøring, som shampo og baberskum, hvis man har lyst til at prøve det af :)

 

Ved brug af Sæbebærene skåner du dit vasketøj og herved bevares farverne og strukturen i længere tid, desuden belaster sæben ikke naturen, på samme måde som almindeligt vaskepulver gør. Ved brug af bærerne kan du nøjes med bruge en slags vaskemiddel til alt slags tøj, også uld og kapok.

 

Om vinteren modnes sæbebærerne og de bliver samlet op og lagt til til tørre under åben himmel. Den sæbeholdige del kommer fra frugtkødet, under tørringen bliver det til en hård skal om kernen og kan deved skilles fra den sorte kerne, tilsidst sorteres bærerne og bliver pakket, så de er klar til brug:) 

 

Uldbolde kan bruges til at reducere tørretiden i tørretumbleren pga. af uldens stærke fugtabsorberende evne  og den har også en evne til at reducere den statisk elektricitet, som til tider kan opstå under tørring.

 

Der kan med fordel bruges æteriske olier, for at tilføje lidt naturlig duft, men der skal blot en 1-2 dråber i hver bold.

 

  1. Brug ca. 15-20 hele skaller af sæbebær (ca. 50 gram) som lægges i en gryde med ca. 2 liter vand, hvorefter det bringes i kog.
  2. Bærrene skal koges i ca. 10-15 min ved lavt blus.
  3. Herefter tages gryden af og dæk derefter gryden til, så væsken kan køles ned.
  4. Væsken skal køles helt af og  si skallerne fra.
  5. Hæld væsken på flaske eller i et glas med låg.
  6. Tilsidst sættes sæben i køleskabet for at opnå længst holdbarhed.

 

 

Sæbebærsposerne er meget mindre end almindelig vaskepulver, samtidig med at de holder meget længere, så har du begrænset plads eller er træt at alt for store vaskeemballager så se lige de forholdsvis små poser og så kan de genbruges til at mulig andet, og give et hyggeligt udtryk. Posen med 500 g giver mindst 180 vaske, og så kan bærrerne komposteres og poserne er kan bruges igen og igen.