You are currently viewing Butiksindretning med natur og finurlige fund
Vi mikser nyt og gammelt i Olde A

Butiksindretning med natur og finurlige fund

Butiksindretning med naturen og charmerende finurlige fund

Gamle ting med charme og fine elementer fra naturen er med til at skabe en skøn atmosfære i butikken. Vi bruger gerne tid på at finde de helt rigtige ting til at fremhæve vores varer. Lofter og loppemarkeder bliver støvsuget for sjove og fine ting der giver den helt rigtige stemning til butikken. 

Masser af stemning og atmosfære i butikken

Vi indretter butikken mange gange i løbet af et år. Et par gange om året får butikken den helt store tur. I stedet for nogle store nye reoler tømret fast til væggen på en fast plads, holder vi meget af at udstille vores varer på en anderledes og sjov måde. Vi har både kigget blandt gamle arvestykker, på loftet på den smukke gamle gård, hvor butikken ligger og på loppemarkeder rundt omkring i området. Vi elsker det fine og finurlige udtryk det ofte giver, når man indretter med ting, der måske ikke i første omgang var ment til lige netop den funktion. Det er hyggeligt at gå på opdagelse og blive inspireret, og se hvordan de forskellige varer skifter udtryk, blot fordi de får en ny plads. 

I vores farmors lade har vi fundet et såkaldt flueskab, som i gamle dage (før køleskabets tid) blev brugt til at stille madvarer ind i. Det var beklædt med et tætmasket net for at holde fluer og andre insekter ude. En gammel trækælk giver den fineste stemning til jule- og vintervarer. Vores mormors lænestol og nogle små indsatsborde skaber den skønneste atmosfære. Vi bruger også de lidt mere klassiske elementer, som kabeltromler og traller fra svigerfars gamle stillads. For os giver det mest mening at bruge stedets atmosfære i indretningen af butikken. En fuldstændig nymoderne stil ville hurtig se helt skæv og malplaceret ud på et sted som dette. 

En stor del af Rønhave er også naturen, der omkranser gården. Der hører en stor park til stedet med smukke gamle træer og bag gården ligger skoven. Foran stuehuset ligger grønne marker der grænser helt op til vandet der i sommerhalvåret ofte prydes af smukke gamle træskibe og friske kajakroere. Derfor er det også helt naturligt for os at bruge naturen i indretningen – allerhelst i takt med at årstiderne skifter.

Idéen med at indrette med gamle brugte ting kommer også til udtryk på den anden side af gårdspladsen, hvor B&B ligger i den midterste del af stuehuset. Den del blev gennemrenoveret i 2010/2011, men de gamle bjælker har stadig en stor betydning for udtrykket i flere af værelserne. Vi er mange gange blevet rost for den respekt vi har vist for stedet gennem hele renoveringen. Det var enormt vigtigt for os, at stemningen og atmosfæren ikke forsvandt i takt med at gammelt blev revet ned og nyt sat op. Vi nyder at tilsætte masser af fine gamle ting der passer godt ind, og vi kan ofte se, hvordan gæsterne også nyder de små finurlige fund. 

Dbh.  Susanne