You are currently viewing Hvad skriver man i et julekort?

Hvad skriver man i et julekort?

-Ideer til tekst i julekort og juledigte til julekort

I dag er det ikke så ofte at man modtager et julekort, som for bare 20 år siden. Jeg husker tydeligt min mor sad som oftes i slutningen af november og begyndte at finde en vinkel til dette års julekort, som oftes var det årets gang, som hun berettede om, da modtagerne ikke var nogle hun så mere end en gang om året. Jeg husker også dem vi modtog, nogle var fantastisk inspirerende og andre så ikke ud som om der var lagt så meget i, ud over turen til postkassen, som dog stadig var lidt mere spredt rundt i det ganske landskab og derved relativ kort.

 

Julekort er mere en sjældenhed og derfor sætter jeg personligt rigtig meget pris på et. Vi får hvert år bl.a. et fra Norge og jeg glæder mig til at se hvad hun har fundet på. Der er næsten altid et lille kreativt indslag i kortet, som oftes er det et lille hjemmelavet styk julepynt til juletræet, et flettet julehjerte, et lille hjerte lavet af perler eller noget i den stil.

 

Når man endelig tager sig tid til at skrive et julekort, synes jeg også at det skal være lidt inspirende for modtagerne, for det giver kortet ekstra meget værdi og nej det gør ikke noget man skrive det samme i de fleste, så længe at det passer til modtagerne….:)

 

Inspiration til julekortet, så du kan få begyndt:

Der er mange skønne danske julesange og mange af dem har et magisk budskab, som gør dem velegnet til at bruge, når man skriver julekort med rim.  F.eks. “julen har bragt velsignet bud” 

 

Der er også altid det bibelske element, som i den grad er oplagt at benytte sig af. Lige som julen er en tradition, er det for mange hyggeligt med noget velkendt i et julekort, som er tvistet til modtageren, så det derved får en ny betydning. F.eks. “-og det skete i de dage….” Præsten prækdiker altid ud fra dagens tekst og det er lidt det samme, man gør når der skrives et julekort. Om det er tænkt som en fortælling om året der gik i den lille familie, i samfundet eller firmaet, er op til hver især, men også herfra kan der lægges egen fortolkning eller budskab ind. 

 

Eventyr har også mange faktastiske budskaber gemt mellem linjerne. H.C. Andersen er jo berømt verden over, for at skrive til børn, men også at der er så meget mellem linjerne, man kun forstår som voksen og derved gør at man aldrig bliver for gamle til at læse hans eventyr, er en unik mulighed for at flette det ind i sit julekort, hvis der godt må gennems et lille budskab mellem linjerne.